Cser > Termékek > Adatgyűjtő rendszer

Adatgyűjtő rendszer
Hűtőfigyelő rdsz.

Leírás

Miért van erre szükség?

Az élelmiszer kereskedelem egyik legkockázatosabb része az élelmiszerek hűtve tárolása. A hatósági ellenőrzések kapcsán felmerülő esetleges bírságon kívül, későn felismert meghibásodás esetén nagy értékű áru mehet egyszerre tönkre, sőt a vásárlók bizalmát is könnyű elveszíteni, ha a nem megfelelő hőmérséklet miatt romlott áru kerül ki az üzletből. Rendszerünk ezekre a problémákra kíván megoldást nyújtani.

 

A rendszer felépítése

A rendszer a következő részekből áll: a hűtőbútorokba, hűtőkamrákba és hűtőládákba telepített hőmérsékletérzékelőkből, a gépházi illetve hőmérséklet adatgyűjtőkből RS485/RS232 soros átalakítóból, illetve az irodába telepített számítógépből.

 

A rendszer működése

A számítógépen működő szoftver folyamatosan –10 percenkénti mintavételezéssel - ellenőrzi a hűtőbútorok és kamrák hőmérsékletét, és a monitoron megjeleníti azokat. Ha valamelyik hőmérséklet illetve védelem állapota eltér a normálistól, akkor a monitoron ezt eltérő színnel jelzi. Leolvasztáskor például, amikor a hőmérséklet rövid időre megemelkedik, sárga csíkot látunk. Ha viszont túl hoszzú ideig áll fent a magas hőmérséklet, akkor a sárga csík pirosra vált, és riasztás keletkezik.  Ekkor a számítógép monitorján egy figyelmeztető ablak jelenik meg hangjelzés kíséretében, és ugyanakkor egyszerű analóg telefonvonalon keresztül e-mail formájában hibaüzenetet küld a hűtőfigyelő szolgálatnak, illetve a karbantartóknak.
Gépházi adatgyűjtővel figyeljük az aggregát védelmek állapotát, és felismerjük az esetleges rendellenességeket, mielőtt az aggregát meghibásodna, és hőmérséklet hiba alakulna ki.  Hiba esetén szintén riasztás keletkezik. Így sok esetben elkerülhető a kompresszorcsere.

 

HACCP nyomtatás

Naponta kétszer a beállított időpontban a rendszer automatikusan az előírásoknak megfelelő HACCP adatlapot nyomtat külön a kamrákhoz és külön az eladótéri hűtőkhöz. a mért hőmérsékletekkel és egyéb adatokkal. A méréskor figyelembe veszi a leolvasztásokat, és azon kívüli időpontban végzi a mérést. Az adatlapok visszamenőlegesen is bármikor kinyomtathatók.

 

Hőmérséklet diagrammok

A hűtőbútorok és kamrák hőmérsékletadataitról grafikonok készíthetők.

 

Távoli rálátás

Lehetőség van modemes kapcsolat segítségével távoli számítógépekről is rácsatlakozni a hűtőfigyelő gépre, és elérni ugyanazokat a funkciókat, mintha csak a boltban ülnénk, akár nyitvatartási időn kívül is.

 

Elvi rajz

letöltés PDF formátumban. (A fájl megtekintéséhez Adobe Acrobat Reader szükséges)

Fotók

Referencia